söndag 1 juli 2007

Blotta tanken


Men jag hade i döden fått nya färdigheter…jag såg mittigenom människor, läste deras tankar, hörde deras avsikter. När jag var i deras sällskap såg jag dem nakna. August Strindberg

4 kommentarer:

Anonym sa...

Blotta tanken. Snygg titel!

Rolig och intressant bild. Tänk om alla vandrade omkring nakna. Då vore det plötsligt världens händelse att få måla av någon som bar tyg runt kroppen.
Nakenhet borde kanske vara det mest naturliga - det minst intressanta - för oss. Men så är det ju inte. Varför?

Är det egentligen inte den kroppsliga nakenheten vi är rädd för. Utan det vi jobbar så hårt för att dölja är våra tankar och avsikter? Det är den blottade tanken som skrämmer oss?

Niklas sa...

Hej Ulrika! Ja, tänk om vi alla vandrade omkring nakna. Men vi bär med oss ett dåligt skydd mot vädrets nycker och sedan har inte minst religionen lärt oss att den fysiska kroppen bör döljas då vi många gånger påminns om vad för reaktioner vi inte kan kontrollera. Kroppens reaktion återspeglar tanken. Inte sällan den blotta tanken.
Vad det gäller andra tankar som vi döljer så återkommer jag till detta i nästa inlägg. Får se vad du tycker om det. Tack för dina kommentarer! Mycket roligt!

Anne sa...

Intressant perspektiv! Jag går ofta på krokimålning men har aldrig funderat på det ur den synvinkeln.

Niklas sa...

Hej Anne! Ja, frågan är hur naken du är när du krokimålar, rent själsligt? Hur mycket av dig återspeglas i din närvaro? Svårt att svara på förmodar jag. Men intressant, onekligen. Hur vapenlös är du?