fredag 6 juli 2007

...alltmedan 35-årig kvinna finner.


Kvinnan är däremot i allmänhet ungefär i trettiofemårsåldern när hon äntligen har kommit över alla sina hämningar och når sin fullständiga erotiska blomning. Det är då hennes begär är som mest våldsamt och det är då hon är som mest angelägen att tillfredsställa det.
Simone de Beauvoir
(Fotograf: Jan Saudek)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Att kvinnor är hämmade i sin sexualitet och oftast inte kommer över dessa hämningar förrän i 35- års åldern, är intressant.

Det kan till viss del ha med tillgång och efterfrågan att göra: Vi vill ha bästa förutsättning för att finna en bra far till våra barn. Vi låter därmed män sätta upp villkoren kring sex?

De flesta kvinnor har fött sina barn före 35-40 års åldern. Därefter behöver vi inte "anpassa" oss på samma sätt till mannens syn på sexualitet. Sex får ett annat syfte. En annan innebörd. Vi kan släppa hämningarna.

Niklas sa...

Hej Ulrika! Är det då inte lite intressant att en del kvinnor är så rädda för åldrandet?

De kriser som både män och kvinnor går igenom i livet kan ibland överskugga de reella positiva förändringar som kommer med åldrandet. Med hänsyn till sexualitetens betydelse för de flesta människor, borde kanske en förändring likt den Beauvoir beskriver framstå som en av livets stora triumfer. Att fylla 35 borde kanske firas storslaget?

Frågan är var mannens sexualitet tar vägen? Blir den dränkt i ångest? Insikten att odödligheten endast varit en livslögn och kroppens slitage är en påminnelse om en förestående hädangång.

Anonym sa...

En kvinnas rädsla för att åldras. Hon vaknar upp en dag och inser att utseendet börjar svika henne. Mannen har tappat den "rätta, raka vägen" och börjar leta någon annanstans.

Kirurgen fixar ytan. Men vad händer med paniken på insidan?

Ja, kanske tänker hon om och inser att hennes sexualitet är av vikt. Att den startar lite högre upp än hon valt att tro: i hjärnan. I den vilda vildmarken.

Där går då mannen kanske vilse. Det är inte lika enkelt. Möjligen med ångest som följd.

Niklas sa...

Hej Ulrika! Kvinnans inre mognad blir ett uppvaknande, en ny morgon och ett rikare liv. Ett liv i vildmarken!

Men jag ler lite när du säger att det inte är lika enkelt för mannen som för kvinnan. Hon "startar lite högre upp än hon valt att tro: i hjärnan." Menar du att detta är ångestdrivande för mannen, insikten att det inte finns något högre upp för honom?:) Det är lite svårare att åtgärda av en kirurg.

Anonym sa...

Ja, det är väl allmänt känt vad mannen tänker med.:)
Mer beklagligt är kanske att kvinnan finner sig i detta.