onsdag 11 juli 2007

Döden som afrodisiakum


Kvinnors lust att vara i dödens närhet har för övrigt alltid skakat mig, deras fascination inför män som närmast metafysiskt luktar krutrök. Det var väl också skälet till att den korkade, utmärglade apmannen som satte sitt liv på spel fick en sådan otrolig framgång hos kvinnorna. Aldrig, tror jag, skulle dessa kvinnor ha älskat mer njutningsfullt än efter det att ha närvarat vid hans död, efter att ha kommit hem med sin älskare och kastat av sig en blodig klänning, nedfläckad som ett bandage av askgrå hjärnsubstans och ögonvätska. Mircea Cartarescu
(Fotograf: Jan Saudek)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kvinnor ska ge liv. Inte ta. Det är mannens uppgift: mannen jagar och vaktar. Allt medan kvinnan hushåller och dekorerar. Även med sin lust. Det är väl en bild av kvinnan vi sover tryggt med?

Men det är ju skitsnack! Kvinnor är vilddjur. Kvinnor är smarta och slipade. Vi skickar fram vilken korkad man som helst, som är beredd att kliva upp på tronen som alfahanne: Ett offer för kvinnans lust. Ett offer för artens fortlevnad.

Cartarescu har helt rätt.

Niklas sa...

Härligt Ulrika! Inte en massa inlindat förskönande eller förnekande, utan ett ärligt konstaterande av fakta. Lite hjärnsubstans och blod på klänningen och festen kan börja!För den som överlevt vill säga. Solanas skulle gjort vågen!

Anonym sa...

haha ulrika, you had me fooled for a sec.

jag blev rädd på riktigt.