torsdag 2 augusti 2007

Under min tunna hud vilar våldsamheten


Jag har bilden av nakna kroppar, av köttet och av olika blod, det är någonting som är främmande för livet hos mig, någonting som inte fungerar, rädslan äter allt, jag är rädd för mig själv; jag är rädd för min våldsamhet som vilar under min tunna hud som är korning av solfläckar, det finns obscenitet i den där bildmekaniken, det är av det skälet jag tror att mina ord ibland är som en sjukdom, som om vart och ett av dem dolde dem som jag inte kan säga, som om där alltid fanns den där mardrömmen som jag inte lyckas beskriva. Nina Bouraroui
(Målning: Helene Knoop)

4 kommentarer:

Jenny sa...

Jag är beroende av din blogg. Sluta aldrig!

Ulrika sa...

Det är en enorm ansträngning att ligga i bakhåll. På sig själv. Att ha känslan av att orden man skriver, det man ser ut att vara, är en cover up.

Drömmer om att avslöja mig: Tar mig in via det lilla blå i mitt armveck. En kullerbytta bara, så är jag där. Jag springer längs febriga, röda, pulserande gator; passerar skräniga normer och tryckande ideal. Väser och tjoar.Tuggar mig genom lager av kött, slungar mig själv mot väggar av hud.

I de innersta gränderna, strax bakom min ögonvrå, får jag syn på mig själv. Jag är på tung smeknings avstånd och lätt andetag nära.

Stärkt av tinnings slag. Kisande, med ett fast grepp om närmsta nerv och benen slingrande runt ådra och artär, sträcker jag mig fram för att fingra på mig. Så olik, jag är:En tanke aldrig tänkt. Så ogreppbar. Ett monster, en best. En vild protest.

Niklas sa...

Hej Jenny! TACK! Jag blir så glad och ärligt förvånad att det finns någon, du, som följt min blogg och tycker om den. Jag skall göra så gott jag kan för att underhålla ditt beroende.:)
Jag har dock en fråga. Jag gick in på din sida och insåg att du är en riktig fotograf. Jag tycker väldigt mycket om vad jag fick se. Finns det någon möjlighet att jag kan få använda en eller några bilder framgent ifrån din sida om jag hittar en lämplig text till dem? Till min blogg menar jag. Jag blir inte ledsen om du säger nej! Oavsett vilket så kommer jag att följa vad du gör på din sida. Tack Jenny!

Niklas sa...

Men Ulrika! Så vackert du skriver! Så häftigt! Jag vet inte vad jag ska säga. Tack för dina ord!