lördag 25 augusti 2007

Rännstensinstinkter


Med SCUM i din hand litar du plötsligt bara på dina egna rännstensinstinkter, du blir en hatisk och våldsam bitch som bara vill slå bort alla de som kliar dig i tänderna. Du blir helt och hållet asexuell, börjar icke-arbeta på ditt arbete och fucka upp alla situationer du hamnar i (seminarier, tillställningar, rendez-vous, romantik, möjligheter). Handväskan blir full av högfärdiga anteckningar. Ljuset faller så konstigt omkring dig. På nätterna drömmer du att du har hundratusen systrar vid din sida, du skrattar högt och hest, det är ett mörkerskratt, det ekar mellan höghusen där du går. Ditt språk (och dina kläder) är alltid skitigt, alltid respektlöst.
Höga klackar, hetta. I tunnelbanan känns det som om du rör dig i flock fast du är alldeles ensam. Det är sommar, det är alla årstider, det är snökristaller överallt där du går. Sara Stridsberg
(Bild på Zoe Bell)

4 kommentarer:

isabell sa...

jag älskar sara

Niklas sa...

Hej Isabell! Ja, jag har bara läst hennes Drömfakulteten, hennes förord och översättning av Solanas SCUM och artikeln i Bang ”Knapra eller inte knapra”

http://www.bang.a.se/sjuk/knapra_text.html

och gillar henne skarpt. Hennes språk är lysande! Tack för kommentaren.

isabell sa...

jag var på en skrivarkurs som hon ledde för ett par år sedan och blev fruktansvärt inspirerad. hon skriver som eld, som vattenfall!

Niklas sa...

Hej Isabell! Vad avundsjuk jag blir, i positiv bemärkelse. Skulle varit roligt att få höra henne prata och vägleda om skrivande, förstår att det måste varit oerhört inspirerande. Hade ingen aning om att hon höll i skrivarkurser. Ja, du har har rätt, hennes språk verkar vara hämtat ur eld och vatten, det både bränner och sköljer över en.