söndag 23 september 2007

Världens medelpunkt


Jag tror att antalet människor, som ägnar all sin tid åt att stirra på sin navel som om den vore världens medelpunkt, är alldeles för stort nuförtiden. Proust
(Fotograf: Helmut Newton)

5 kommentarer:

Anonym sa...

jag som hade tänkt fettsuga mig på måndag... He-he. Skämt Skämt !

FANCY sa...

Hej Niklas...

Navelskådning ...plocka ludd ur naveln...det är välan ändå en sysselsättning...jag har skrollat runt och kollat in dina bilder och texter... din sida är "grymt" bra...cool enkelt uttryckt...:)

Niklas sa...

Hej Anonym! Hoppas du inte är en av dem som råkat ut för och tagit det bokstavligt när något skrikit ”Go and SUCK yourself” till dig.:) Sådana människor suger, eh, ja du förstår vad jag menar! Avbeställ genast tiden!:)

Hej Fancy! Tack, tack!! Det var både roligt och överraskande att få höra. Vimsa gärna hit fler gånger när du har tid. Vad gäller luddjakt är det en mycket ärbar sysselsättning som i lagom doser håller både kropp och själ i bästa trim! Det är väl när man får ludd i ögon och öron som problemen uppstår.:)

Ulrika sa...

Att kapa navelsträngen är en så traumatisk upplevelse för många av oss att vi inte kan sluta stirra på "stumpen" som blev kvar. Vi blir tidigt, tidigt i livet avkapade, ensamma, men ändå med känslan av tillhörighet - en slags osynlig sträng till sin omvärld. Inte helt lätt att hantera. Och många fortsätter resten av sina liv att försöka fästa sig i någon annan. Tricky business. :)

Niklas sa...

Hej Ulrika! Du är härlig! Ja, vi kan undra över hur många av oss som är upptagna av att stirra på den lilla stump av livlinan till mamma som blev kvar efter "klippet". Kanske är det därför så många vill bli skådespelare, att bearbeta ett tidigt trauma, att få skvalpa omkring i centrum, bli förlösta, för att därefter traumatiskt åter få höra ordet "cut".:)