onsdag 12 september 2007

A perfect reader


When I picture a perfect reader, I always picture a monster of courage and curiosity, also something supple, cunning, cautious, a born adventurer and discoverer. Nietzsche
(Fotograf: Philippe Halsman på Cocteau)

3 kommentarer:

Dyslektikern sa...

hej!!
vilken bok är detta citatet hämtat ifrån? jag har precis börjat läsa "den glada vetenskapen" av Nietzsche. så jag är lite extra intresserad av honom:) har du läst den? vad har du för tankar om den boken?

Niklas sa...

Hej Dyslektikern! Ledsen att svaret kommer lite sent, såg mycket sent igår kväll att du skrivit. Vad roligt att du ska läsa denna bok, boken som innehåller de berömda orden ”Gud är död”. Jag tycker om den, läste den första gången under 80-talet på engelska. Över huvud taget så är Nietzsche dynamit, man kan bli glad, arg, ledsen, rädd…vad som helst, men han lämnar ingen oberörd och ingen kan anklaga honom för att inte ha tänkt och han tvingar oss att tänka! Sen kan man gilla eller ogilla det han skriver. Men han vill att vi skall tänka själva. Han är ingen klassisk filosof med ett system som han försöker presentera, vilket kan frustrera en del läsare. Men det känner du säkert till, så jag hoppas du gillar boken.
Boken jag hämtat citatet ur är ”Ecce Homo”.

Dyslektikern sa...

ingen fara:)
jo han verkar ju vara en av de ärligaste och extremaste. man kan väl nästan säga att han tvingar en till självinsikt.

tack så mycket, det var kul o ta del av dina tankar!! mycket jag inte kände till om honom!!