måndag 23 mars 2009

Finns något i förgrunden för det där fuktiga stället


Jag vill inte låtsas vara skarpsyntare än jag är, den gången tänkte jag inte på något fuktigt ställe, jag menade på annat sätt, allmännare, mer filosofiskt, jag gav luft åt mitt tvivel på att ”människa” och ”fullständig hälsa” överhuvudtaget voro ord som kunde förlikas. Och ännu i dag, ännu efter undersökningen, kan jag, sådan jag nu en gång är och i motsats till min ärade chef, icke anse, att det där fuktiga stället – och han rörde lätt vid Hans Castorps axel med fingertoppen – står i förgrunden för vårt intresse. Det är för mig en sekundär företeelse… Allt organiskt är sekundärt…
Thomas Mann

9 kommentarer:

Svalka sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Svalka sa...

Uttryckte mig ack så plumpt. Det gick i alla fall ut på att det där fuktiga stället ofta verkar så primärt, samt att filosofi i bästa fall är ganska fuktigt det också.

Wu sa...

Skönt: Svalka svalnade, såg sitt snedsteg, svängde: sundare språkbruk som slutresultat

Svalka sa...

Att anställa allitterära allusioner anklagande, app app app ... berörd betackar, citerar Ciceros devis därför; den: Errare ... etc. (fniss)

Niemand sa...

Fnissande filosof fuktade fäjset framemot förövningen, flämtandes finstämt för fuktvarma flikar, fallen framstupa försiktigt famnandes företeelsen, förenande förförelse fortsatte fånga fantasin..

Äh, ärligt ämnat att attrahera andrahandsabstraktion?

Niklas sa...

Hej Svalka!

Vissa ord bär i vardagen plumpens prägel, speciellt ord som beskriver kvinnans intimaste del. Om vi bytt ut ordet mot mannens så undrar jag om vi hade reagerat annorlunda, gjort samma reflektion.

Men ditt budskap gick fram och jag fick det i två olika versioner vilket gjorde det hela ännu mer intressant. Därför är jag glad över att du uttryckte dig som du gjorde.

Båda äger förmågan att försätta vår kropp och själ i ett tillstånd, men fokus ligger för det ena mest på kropp, det andra på knopp. Luftfuktigheten ökar.

Tack för kommentaren!

Niklas sa...

Hej Niemand!

Ingen har reagerat.:)

Tack för ert lilla meningsutbyte.

Wu sa...

Ingen.
Niemand.
Men vaddå?
Alltid roligt att anstränga sig, om så förgäves...

Niklas sa...

Hej Niemand!

Otack är världens lön.

Men tack ändå!