måndag 2 februari 2009

… och sätta kvinnorna i bur


Det är de sinnligaste männen som måste fly kvinnorna och plåga sin kropp. Nietzsche
(Fotograf: Ulli Predeek)

9 kommentarer:

Noémi sa...

Jättebra bild!!

Svalka sa...

Och bra citat. Det är fan inte lätt (;

Niklas sa...

Hej Noémi! Vad roligt att du gillar bilden! Vi människor låter oss fotograferas i många märkliga situationer, ibland med konstnärliga ambitioner och ibland inte. Jag gillar hur ljuset som faller över kvinnan, mannens kläder, uppsyn och kroppställning.
Tack för kommentaren!

Niklas sa...

Hej Svalka, gamle vän!:) Visst är det fascinerande hur kroppens och själens uttryck kan bli ett gissel för envar, kanske mest för de mest sinnliga.
Tack för kommentaren!

Noémi sa...

Hej Niklas!

Själv gillar jag hur den "sköra ballerinan" i bur ser ut genom gallret på sin fångvaktare - som visar sig vara lika fängslad som hon.

Niklas sa...

Hej Noémi! Det har du rätt i, han är på utsidan men är lika fängslad som hon. Hur ofta har inte samme man anklagat kvinnan för just detta?

Tack för kommentaren och hoppas det går bra med Ecos böcker! Mina står i bokhyllan och jäser fortfarande.

Noémi sa...

Haha, samma sak är det hos mig med "Om fulhet", man får aldrig nog med tid. Och så väntar jag på rätt tillfälle att kunna beställa "Om skönhet", vilket det skall bli en glädje att utforska ;)

Niklas sa...

Hej Noémi! Men tänk vilka fantastiska bokverk vi kan ha ut ifrån ugnshyllan när de jäst klart!:)

Sen är det en känsla att kunna stå där och titta på alla små och stora mästerverk i bokhyllan i vetskap om att man när som helst kan ta ut vilken som helst för avsmakning. Vilken lyx vi lever i!!!

Tack för kommentaren och berätta gärna när du ätit av kakan. (Ville skriva sprättekakan men det är alltför få böcker som man kan sprätta upp idag.:))

Noémi sa...

"Sen är det en känsla att kunna stå där och titta på alla små och stora mästerverk i bokhyllan i vetskap om att man när som helst kan ta ut vilken som helst för avsmakning. Vilken lyx vi lever i!!!"
Jag håller absolut med dig!
Och en recension om Émilie och Voltaire kommer definitivt (mycket givande bok!) :))