onsdag 9 april 2008

Sanningen om oss själva


Vi driver formligen vind för våg, och vi kan inte vara helt utan sinne för humor om vi mitt i vinddraget tar oss för pannan eller försöker tala lugnande till oss själva med våra smala fingrar pressade mot knäna. Medan vi i vanliga fall är så hänsynsfulla att vi inte vill veta sanningen om oss själva, kan det nu hända att vi lite halvhjärtat söker den, låt vara att det mest påminner om när vi på skoj låtsas att det är svårt at ta fatt små barn som långsamt stultar iväg framför oss. Vi gräver oss som en mullvad rakt genom oss själva, kommer alldeles kolsvarta och med sammetsmjukt hår upp ur våra underjordiska sandhålor och sträcker ut våra ömkliga små röda fötter i hopp om att väcka medlidande. Kafka
(Fotograf: Dariusz Klimczak)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det var tider det! Då, när man kunde bita sig själv i tårna. :)

Home Broker sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Broker, I hope you enjoy. The address is http://home-broker-brasil.blogspot.com. A hug.

Niklas sa...

Hallå Anonym! Underbar kommentar!!! Ja, det var tider det.:) Då var man nöjd med denna bedrift, man bet lite grann och gurglade glatt efteråt. Mm, kanske man borde prova igen...:)

Anonym sa...

Hm, jo, jag gjorde det, men ack!...

Det är när man upptäcker att det inte går som man på allvar får börja fundera på att skaffa barn. Då kan man ju alltid bita i deras små tår. :)

Niklas sa...

Hehe! Kanske man ska nöja sig med tanken på att bita sig själv i tårna.:) Men det ser ju så mysigt ut när småttingarna gör det. They are in control, så att säga. Jag undrar om vi inte går runt i hela våra liv och drömmer om att få bita oss själva i tårna igen, när full förnöjsamhet bestod i att ta ett nappatag runt en tå!:) Hm, just nu tittar jag ner om mina tår, det är långt ner...:) Om vi inte hörs mer så vet du!:)

Anonym sa...

Lycka till!
Själv har jag övergått till att putsa hornen och suga på tummen. Mycket enklare!

Niklas sa...

Tummen, vad dum jag är! Varför gå över tån efter vatten!
Tack för tipset!