söndag 31 augusti 2008

Att operera det som inte finns


Mödomshinna är ett missvisande namn eftersom det inte finns någon hinna i egentlig bemärkelse. Den anatomiska benämningen är hymen, en krans av slemhinneveck som sitter någon centimeter från slidmynningen.
 Hos en liten flicka kan veckens flikar vara delvis sammanväxta. Men i takt med att flickan växer, växer också hymen – som ser väldigt olika ut kvinnor emellan.
 Det går inte att se på en kvinnas hymen om hon har haft samlag eller inte. Läkartidningen

4 kommentarer:

Svalka sa...

Hymenvisst är det så. Ibland är det hedersamt att blöda ... det är så man blir mörkrädd.

Förövrigt; anledningen till att män vill gifta sig med oskulder är att de inte tål kritik, var det någon rolig människa som sa någon gång.

Niklas sa...

Hej Svalka! Jodå, kvinnans kön är sannerligen ett orosmoment för mången män, åtminstone innan vigseln. Vårt kontrollbehov sträcker sig därför till att skapa en sanning som är ett falsarium. Genom att ge kvinnan valet av en icke existerande hinna mellan att vara madonna eller hora hoppas vi på att hon ska undvikit all form av sexuellt samkväm innan vi giftasmogna män träder in i bilden.

Skämtet du citerar påminner oss om att en erfaren kvinna inte nöjer sig med en halvdan nokturn upplevelse, utan önskar avgrundsvrål som får kinesiska muren att skälva. Inte konstigt att en del små mäns sexuella ”stordåd” bygger på en hinna blott.

Tack för kommentaren!

Anonym sa...

Jag tycker att broderiet är så fint. Har du hämtat den bilden från läkartidningen?
F.ö. pågick för en tid sedan en diskussion på feminetik.se som handlade om den s.k. mödomshinnan.

Niklas sa...

Hej Guldkorn! Nej, jag har inte hämtat det från Läkartidningen. Jag sprang på det någonstans på nätet och dessvärre uppgavs ingen som upphovsmakare till konstverket.
Tack för tipset om diskussionen på feminetik.se. Du sprider dina upptäckter och kunskaper!! Tänk om fler vore som du!!!