tisdag 19 februari 2008

Flickorna håller oss uppe


Endast genom att uppbjuda alla sina krafter och kärleksfullt bistå varandra kan människorna hålla sig på en dräglig nivå ovanför det helvetiska djup som hotar att dra dem till sig. De är sinsemellan förbundna med rep, det är illa nog om repen lossnar en aning runt en av dem så att han sjunker lite längre ner i avgrunden än de andra, och alldeles ohyggligt blir det om repen runt någon går av så att han faller handlöst. Därför ska man hålla ihop. Jag för min del tror att det är flickorna som håller oss uppe eftersom de är så lätta, därför måste vi älska flickorna och därför måste de älska oss. Kafka
(Fotograf: Aaron Hawks)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kommer att tänka på dessa rader av Nietzsche: "Människan är ett rep, knuten emellan djur och övermänniska – ett rep över en avgrund. Ett farligt över, ett farligt på vägen, ett farligt blicka tillbaka, ett farligt rysa och bliva stående..."

Niklas sa...

Hej Anonym! Intressant betraktelse! Med Kafkas ord i minnet så är således kvinnan den varelse som åtminstone hindrar oss ifrån att falla tillbaka i den evolutionära utvecklingen, och möjliggör ett fortsatt uppåtstigande. Med två världskrig i bagaget bara under det senaste seklet så kan vi män bara hoppas på att vi kan lyfta oss uppåt, för det är verkligen ett "farligt rysa och bliva stående".

Jag har förresten citerat Nietzsches ord den 25 juli 2007. På bilden är det en kvinna som håller en man ifrån att falla och en som balanserar en annan man mot sitt bröst. Passande!:)

Tack för kommentaren!

Anonym sa...

I know, I know. Jag läser verkligen din blogg, citaten. De retar mina tankebanor, fårar min panna och skrattgropen i min kind har funnit nya djup.

Jag tror att jag håller upp någon.

Tack.

Niklas sa...

Hej Anonym! Du gör mig verkligen glad. Av någon anledning förväntar jag mig inte att någon läser denna blogg regelbundet.
Med din ödmjukhet håller du upp mig.