fredag 15 februari 2008

Ett hotell för resande


Att åldras innebär att man upptäcker att vi har idéerna till låns, liksom världen vi lever i. Det är en inte särdeles originell men likväl för var och en ganska förbluffande upptäckt man gör då man åldras, nämligen den att generation efter generation har besuttit den värld vi en gång trädde in i och vars fraîcheur gjorde ett så omedelbart och oförgätligt intryck på oss. Till detta kommer den upptäckten att vi bara går i vägen för de generationer som väntar på att ta vad vi trodde var ”vår” värld i besittning efter oss och kalla den sin. Vi trodde att vi hade ett hem som var vårt, och så är det ett hotell för resande med begränsad uppehållstid för envar. Ragnar Sandberg
(Konstnär: Luke Chueh)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, det stämmer.
Och det lustiga är att få unga människor kan riktigt sätta sig in i att äldre människor verkligen varit unga. Det är så abstrakt.
Och att den där ungdomen inte ligger så långt bort som en ung människa vill tro - det var inte under jura, inte under krita och inte ens under medeltiden - det var i förrgår - även om en 20-åring tycker att 20 år är en historisk tid.

Och att i en 80-åring finns alla åldrar. En 80-åring är både 5 år, 15, 25 osv.
En 80-åring har tänkt och känt och tänker och känner i viss mån som en 20 åring.

OT: Jag har varit lite bloggtrött - men nu har jag skrivit på min andra blogg - har något på gång till guldkorn också.
Vintern är en mörk och tröttande tid.
Fast nu lyser solen in i mina fönster - bokstavligt talat.

Anonym sa...

Förresten - det är ju Brian på målningen.
Den alkoholiserade hunden i Family Guy. Han är olyckligt kär i mamma Lois...

Och nu måste jag bli färdig med min nya artikel...

Jag ska bara...

Anonym sa...

Brian är så cool, i all sin avmätta, halvdeprimerade framtoning. Den "torra" martinin framför honom symboliserar detta på ett underbart sätt.

Lite drag av Modiglianimåleri vad gäller hans mörka ögon - som två djupa, outforskade brunnar. :)

Narcisse sa...

Hej. Det här gillar jag. Inte bara det specifika inlägget: uta hela bloggen. Samspelet mellan citat och bilder. (Men mest citaten, den här bloggen är som en pralinask att hitta sina favoriter i). Eftersom jag månar om mina enstaka läsare (deras bildning och litterära chokladvanor) tar jag mig friheten att lägga upp en länk hit. Om du på något sätt misstycker, säg till så försvinner den igen.

/N.

Niklas sa...

Hej Guldkorn! Jag håller med dig fullständigt, vi bär alla åldrar inom oss, förhoppningsvis, men vissa av oss glömmer tyvärr bort barnet. Att vara 20 på nytt är dock inget jag längtar tillbaka till, är mycket nöjd med min nuvarande ålder, känner mig som om jag varit med sedan big bang.

Jag har koll på din blogg, ska även lägga in din andra blogg som en länk.

Våren står för dörren, varje dag ett steg närmare blomningen, kan det bli bättre!!!

Brian, denne klippa. Du kommer väl ihåg…

http://www.youtube.com/watch?v=Hy3fcyVkjXY

Helt underbar, cool, avslutar handfast!

Tack för kommentaren!

Hej Anonym! Det har jag inte tänkt på, men lite Modiglianiögon finns där nog alltid. Häftigt! Tack!

Hej Narcisse! Tack för dessa gnistrande vänliga ord och jag är mycket glad över att du länkar hit, speciellt sedan jag kollat in din blogg och funnit att jag gillar den. Jag länkar definitivt dit!
Niklas