lördag 13 juni 2009

Fast


Han var fast.
Fast i en ännu pågående stagnerad ungdomsfas, en fas i vilken man trånar och suktar efter ett ytterligt avlägset, upphöjt, ouppnåeligt objekt kring vilket diverse mer eller mindre befängda drömvärldar till ingen nytta vävs. Mare Kandre
(Fotograf: Okänd)

6 kommentarer:

Skymning sa...

Darwin-whipped.

Niklas sa...

Och tidigt bockar sig båda könen för drifternas piska...och så vävs nya drömmar.

Niemand sa...

Sett bilden förr, med bildtext, typ:
"med den här kommer jag att styra över ditt liv"...

Niklas sa...

Hehe! Hej Niemand!

Båda könen i en ständig kamp att få tillgång till och ta avstånd ifrån; könet, den andres och sitt eget. Romantiken blomstrar inte i arternas uppkomst men väl i drömmarna.:)

Tack för kommentaren!

J sa...

Jag har aldrig läst Kandre, men jag uppskattar alltid citaten av henne du väljer.
Jag gillar den så kyligt konstaterande tonen här, och hur hon avslutar med "till ingen nytta". Jag tror för övrigt mina egna ungdomsår har format min vuxna självbild så till vida att jag alltid har känslan av att jag tappat något. Att det var något jag skulle burit med mig ur min uppväxt, som jag förlorat på vägen. I viss mån kan jag fortfarande inte se det onyttiga i befängda drömvärldar.

Niklas sa...

Hej J!

Jag håller med dig vad gäller drömvärldar. Drömmarna finns där, mellan raderna i våra egna liv. Det är när vi stirrar oss blinda på ordföljden som vi riskerar att missa allt det vackra och fantastiska som händer runt oss. Det ”onyttiga” är vad vi kallar livet, det ”nyttiga” är vår egen och släktets fortbestånd.

Därför tycker jag om att läsa vad du skriver. Du läser mellan raderna i den så kallade grå vardagen.

Tack för kommentaren!