söndag 14 december 2008

Vad är väl en bal på slottet


Kungaparet ville ingripa på Tysklands sida 1915, säger DN i en stor rubrik. Hade drottningen, som hade en så bräcklig hälsa, verkligen orkat med skyttegravarnas strapatser? För att inte tala om Kung Gustav? Ragnar Sandberg
(Bild: Skyttegrav i Verdun)

6 kommentarer:

Svalka sa...

På västfronten intet nytt! Viljan drar halva lasset, och eftersom det är tanken som räknas får man väl säga att insatsen i skyttegravarna var imponerande - särskilt för krassliga kungligheter.

Niklas sa...

Hej Svalka! Ja, vad gör vi utan viljan? Men som vi väl vet så är viljan inte densamma ibland, även om målet är det. Att vilja kriga är inte nödvändigtvis en vilja att kriga själv, med sitt eget liv som insats. Men kanske var kungen och drottningen redo, för strid?

Svalka sa...

Krigarkungen no.2, jojo.

Apropå ingenting finns inte Stumfilm längre, utan min saga ligger på verschmelzung.blogspot.com numera.

Niklas sa...

Hej Svalka! Det är redan fixat! Tack ändå för att du upplyser mig!

JM sa...

LOL - det vore en syn.

Vad är det Blix sa - "Bättre att gamla män får magsår vid förhandlingsborden än att unga män dör på slagfälten."

Niklas sa...

Hej Jenny Maria! Kloka ord av Blix.

Som de flesta så jag inte att deras önskan inkluderade deras egen personliga uppoffring. Jag kommer och tänka på serien Black Adder, den sista om 1:a världskiget där mycket av vansinnet skildras. Där möter vi just "kloka människor" som fattar beslut om andras liv, medan de själva sitter och äter gott och lever flott långt, långt, ifrån fiendens linjer.
Tack för kommentaren!