torsdag 26 juni 2008

Sådan är min själ


Man läser i gamla berättelser att en flod förälskade sig en flicka. Sådan är min själ, som en flod som älskar dig. Än är den lugn och låter din bild spegla sig djupt och orörligt i sig. Än inbillar den sig att den har fångat din bild, då svallar dess våg för att hindra dig från att åter komma undan. Än krusar den sakta sin yta och leker med din bild, ibland har den tappat bort den, då blir dess våg svart och förtvivlad. – Sådan är min själ: som en flod som har förälskat sig i dig. Kierkegaard
(Fotograf: Powrót)

5 kommentarer:

Svalka sa...

Panta rhei i romantisk tappning. Han visste att uttrycka sig.

Thomas Nydahl sa...

Niklas
din förra post grep mig starkt. Var inne och kikade på fotografens hemsida och blev än en gång påmind om varför fadons gränder i Lissabon attraherar mig så.
Och den här nya posten: vilken skönhet, vilken känsla den förmedlar.
Önskar dig en riktigt god helg! Thomas

Niklas sa...

Hej Svalka! Ja, sören vad han kunde uttrycka sig.:) Man doppar aldrig tankarna i samma bok två gånger.

Niklas sa...

Hej Thomas! Du är onekligen en mycket sympatisk människa i ordets positiva bemärkelse. Men du spred en del oro när din blogg plötsligt försvann ifrån nätet. Som väl är så var det bara en tillfällig metamorfos och vi kan nu fortsätta att läsa dina ord.

Tack för din komplimang, jag är oerhört tacksam.
Trevlig helg själv, Thomas, för mig bär det söderut i en veckas tid från i morgon. Ser fram emot att få läsa vad du bloggat om när jag är tillbaka.

Thomas Nydahl sa...

Hej Niklas
tack för dina goda ord.
Jag hade för avsikt att sluta blogga. Men det gick inte, det var som att avstå från sin dagbok. Dessutom märker jag att bloggen fungerar utmärkt som kontakt med mina läsare, och tack vare det har böckerna också hittat många nya läsare. Det ska inte underskattas. Bloggens ofta dagliga överraskningar är också stimulerande. Varje dag läser jag mina favoriter, de är väl ett tiotal, och din ingår.
Önskar dig en trevlig sydlig resa! Thomas